We design moments & details!

Faceți cunoștință cu RGPD

Ce înseamnă RGPD pentru dvs. și pentru datele dvs.

Este posibil ca intrările dvs. de e-mail să fi fost inundate cu o mulțime de e-mailuri de la diferite companii care vă cer să luați în considerare unele modificări ale politicii de confidențialitate sau să vă actualizați preferințele de date, dar de unde provin toate acestea?

Faceți cunoștință cu RGPD

Regulamentul general privind protecția datelor este o lege europeană nouă care înlocuiește Legea privind protecția datelor din 1998 în Marea Britanie. Oferă persoanelor noi drepturi în ceea ce privește modul în care sunt colectate, utilizate și stocate datele dvs. personale și oferă noi reguli pentru organizații cu privire la modul de gestionare a datelor cu caracter personal.
RGPD intră în vigoare la 25 mai 2018.
 

Deci, ceea ce înseamnă datele personale?

Datele personale înseamnă date care se referă la un individ viu, care pot fi folosite pentru a identifica acel individ, inclusiv orice exprimare a opiniei despre individ.

Informațiile personale se referă în esență la:

                     Nume                       Adresă              Număr de telefon
            Adresă de e-mail                    Adresă IP                     Adresă IP

Orice date care au fost anonime sau agreate nu vor constitui date cu caracter personal.

RGPD clasifică două tipuri diferite de date cu caracter personal. Există date personale (tipul de date afișat mai sus) și date personale sensibile, care includ aspecte precum:

 Convingeri religioase 

Apartenenta politica

         Orientare sexuală
             Date de sănătate                 Date biometrice                 Date genetice

 Ceea ce face ca datele personale sensibile să fie deosebite este faptul că cere întreprinderilor să obțină consimțământul explicit din partea clientului sau, cu alte cuvinte, clienții trebuie să participe în mod activ pentru a-și împărtăși datele personale.

Au dispărut zilele căsuței pre-bifate pentru obținerea consimțământului.

Și în cazul în care vă întrebați, Walrose nu deține niciuna dintre datele personale sensibile ale clienților săi în sensul RGPD.

Ok, dar de ce e mare lucru?

În această secțiune, vom vorbi despre persoane fizice și companii separat.

Pentru persoane fizice,

RGPD își propune să vă dea putere și să vă ofere mai mult control asupra datelor dvs. RGPD vă oferă unele drepturi noi și se bazează pe unele drepturi vechi în legătură cu datele dvs., cum ar fi:

Dreptul la ștergere – cunoscut și ca „dreptul de a fi uitat”. RGPD introduce dreptul persoanelor fizice de a șterge datele cu caracter personal. Totuși, acest drept nu este absolut și se aplică numai în anumite circumstanțe.

Dreptul la portabilitatea datelor – Dreptul la portabilitatea datelor le permite persoanelor să obțină și să reutilizeze datele lor personale în scopuri proprii în diferite servicii.

Luând din nou jargonul legal, acest drept este ca un „U-Switch” pentru datele dvs. Vă permite să instruiți o companie să ia toate datele dvs. și să o trimită în altă parte, de exemplu atunci când schimbați rețelele de telefon fără a vă schimba numărul.

Dreptul de a fi informat – Persoanele fizice au dreptul de a fi informate cu privire la colectarea și utilizarea datelor lor personale. Aceasta este o cerință esențială de transparență în cadrul RGDP  si în cazul în care nu le-ați citit deja, o parte din toate aceste e-mailuri pe care le-ați primit despre datele dvs. de la diverse companii se referă la acest drept.

Pentru companii,

RGDP introduce o obligație pentru companii de a numi un responsabil de protecție a datelor (DPO). RGDP  are o serie de responsabilități importante, printre care:

  • monitorizarea conformității cu RGDP și alte legi privind protecția datelor;
  • sensibilizarea cu privire la aspectele legate de protecția datelor, instruirea personalului și efectuarea de audituri interne si care cooperează cu autoritățile de supraveghere, în numele societății.

RGDP  înseamnă că toate organizațiile trebuie să raporteze autorităților competente anumite tipuri de încălcări ale datelor cu caracter personal. Odată ce o companie își dă seama de o încălcare, are responsabilitatea să o raporteze în termen de 72 de ore. Dacă se pare că încălcarea va afecta în mod negativ drepturile și libertățile persoanelor (de exemplu, o persoană ar putea fi în pericol de furt de identitate), compania trebuie, de asemenea, să informeze pe cei afectați cât mai curând posibil, altfel ar putea să se găsească într- apa, atât de către autoritatea de reglementare cât și de propria lor bază de clienți!

 Incălcarea gravă a RGDP poate avea ca rezultat o amendă de până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri globală!!!

Ce face Walrose cu privire la RGDP?

Actualizăm politica de confidențialitate – prezentam toate scopurile prin care vom folosi datele dvs. și toate bazele pe care ne bazăm pentru a vă utiliza datele.

Încercăm să fim cât mai transparenți, deoarece știm cât de importante sunt datele dumneavoastra.

Accesand site-ul nostru www.walrose.ro,  veți putea să vă înscrieți sau să renunțați la e-mailurile de marketing și la marketing, ori de câte ori doriți.

Si ca sa concluzionam, Walrose  promite că:

  • Va ține întotdeauna datele dumneavoastră în siguranță și private;
  • Nu va vinde niciodată datele dumneavoastră;
  • Vă va permite să gestionați și să revizuiți alegerile dvs. de marketing în orice moment.