Livrare flori cu transport gratuit, prin intermediul echipei Walrose, în Brașov, în 2-4 ore de la comandă!

La doar câteva minute după livrarea florilor trimitem email de confirmare a livrării împreună cu poza aranjamentului care a ajuns la destinatar.

Aranjamentele noastre sunt disponibile pentru livrare în aceeași zi, în 2-4 ore de la plasarea și confirmarea comenzii. Pentru livrare în aceeași zi comanda trebuie să fie plasată și confirmată la plată înainte de ora 15:00 (Sambătă se primesc comenzi pană la oră 12:00). Livrările comenzilor confirmate pană la ora 15:00 se vor efectua în intervalul orar ales de către client în momentul comenzii. Pe pagina de produs, veți găsi calendarul de livrare, care vă permite alegerea datei de livrare și a intervalelor orare în care doriți să fie efectuată livrarea. Ora fixă de livrare nu poate fi garantată.

Vom face tot posibilul ca livrarea să fie în concordantă cu preferințele dumneavoastră.

Echipa noastră nu va contacta telefonic destinatarii la livrarea aranjamentelor decât în cazul în care specificați acest lucru sau destinatarul nu este găsit la adresa menționată.

Facem constant eforturi pentru a respecta intervalele orare alese de clienți, dar acest lucru nu poate fi garantat în condiții de trafic intens, volum mare de comenzi, vreme nefavorabilă sau alte condiții de forță majoră.

Livrarea aranjamentelor în localități limitrofe Brașovului

Livrarea florilor în localitățile limitrofe Brasovului (în limita a 20 km) se face prin intermediul echipei noastre și contra unei taxe suplimentare de transport de 20 de lei. Înainte de a plasa o comandă cu livrare în localități limitrofe Brașovului vă rugăm să ne contactați la 0729226999  sau prin email la: office@walrose.ro.

Livrare  aranjamentelor în alte localități din țară

Livrarea aranjamentelor de la Walrose în alte localități se face prin intermediul Fan Courier. Comanda trebuie plasată cu minim 24 de ore înainte de data de livrare (ex: pentru livrare vinerea, comanda se face pană joi la ora 15). De asemenea, nu se pot livra aranjamente în zilele de duminică și luni. Pentru livrarea florilor în alte localități, aranjamentele vor fi special pregătite. Înainte de a fi introduse în cutia de transport, fiecare floare din cutiile suport este prevăzută cu o sursă de apă,  pentru a menține hidratarea florilor și a asigura că acestea ajung  în condiții optime.

Livrările în alte orașe nu se fac prin intermediul echipei Walrose, ci prin curieri ai Fan Courier! Livrarea este gratuită pentru toate localitățile deservite direct de rețeaua Fan Courier (peste 3200 de localități din România). Lista completă a acestor localități o puteți consulta AICI. Pentru celelalte localități, pentru care se percepe taxă pentru kilometri suplimentari, este necesar să ne contactați înainte de plasarea comenzii pentru a verifica exact suma de plată pentru transport. Ne puteți suna la 0729.226.999 sau  puteți să ne scrieți prin email la: office@walrose.ro

Înainte de sărbători importante, vă recomandăm să plasați comenzile cu cel puțin 3 zile în avans. Walrose nu face livrări de flori înafara țării..

POLITICA DE RETURNARE ȘI ÎNLOCUIRE A PRODUSELOR

Conform legislației române în vigoare orice client are dreptul de a returna produsele achiziționate, prin apelare la denunțarea unilaterală a contractului de vânzare-cumpărare încheiat la distantă, fără invocarea vreunui motiv. Produsele neperisabile se pot returna în termen de 14 zile calendaristice de la primirea comenzii. Produsele perisabile nu se pot returna – florile și produsele alimentare sunt considerate produse perisabile.

Procedura de retur

Puteți returna numai produsele care nu sunt perisabile și/sau alimentare. În consecință, florile și dulciurile nu se pot returna, jucăriile, vazele și vinurile, da.

Returnarea se face prin trimiterea produselor la adresa: Str. Turnului, nr. 5 Brașov, cod poștal 500152, Jud Brașov, prin orice modalitate doriți.

Transportul coletului de retur va fi plătit de către dumneavoastră.

În colet se vor afla toate documentele primite inițial și solicitarea de returnare a sumei plătite, indicând contul și banca unde se vor returna banii.

Coletul trebuie trimis la sediul WALROSE BOUTIQUE SRL, din strada Turnului, nr.5, Brașov,Jud. Brașov,  în maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii comenzii.

Suma plătită va fi rambursată integral în 14 de zile calendaristice de la primirea integrală a coletului de retur și scrisorii de denunțare (dacă cele două vin separat, cele 14 de zile calendaristice trec de la ultima care a fost primită).

Puteți accesa AICI formularul de retragere din contractul la distantă. Acest formular este unul model și nu este obligatoriu pentru cererea returnării.

În cazul în care produsele (flori și cadouri), care sunt afișate pe site sunt indisponibile efectiv în stoc din cauze externe – lipsă de disponibilitate temporară la furnizori sau a unor restricții locale – Walrose nu este obligată să anunțe clientul referitor la stocul disponibil în timp real. Cu toate acestea, vă garantăm  livrarea unui număr de flori egal cu cel declarat pe site la descrierea produsului comandat. Vă garantăm, de asemenea, înlocuirea florilor/cadoului cu altele/altul cu o valoare egală cu cele afișate pe site.