Planificarea nunții pentru anul 2023 este în plină desfășurare, astfel încât ne-am propus să împărtășim cu voi previziunile noastre și ale altor floriști, în materie de tendințe florale .

Putem observa cu ușurință cum tendințele de culoare și design, ca și în modă, apar…dispar și apoi revin.

Dacă te căsătoresti în 2023 inspirația pentru nunta ta se poate regăsi aici !

Buchetul de Mireasă „Terminat”, dar „Undone”

Această tendintă este pentru mireasa care iubește mișcarea naturală a florilor dar căreia nu îi place să arate mult prea sălbatic. Am spune că aceasta este tranziția dintre stilul tradițional rotunjit  „luxuriant”  al designului floral clasic și cel organic, liber, care a fost preluat  tot mai mult în ultimii ani. Formele propuse pentru 2023 sunt incă luxuriante și asimetrice, dar folosesc mult mai puțină verdeată.

Buchete de mireasă mai mici

Această tendintă se indepărtează din nou de ceea ce am văzut în ultimii ani.

În  2023 viitoarele mirese pot opta pentru versiuni mai mici ale buchetului de mireasă, potrivite pentru statura lor și din spatele cărora să se dezvăluie frumusețea rochiilor alese.

Ar putea fi „efectul buchetului regal”, deoarece Kate, Pippa și Meghan au purtat buchete de mici dimensiuni în ziua nunții.

Toate florile albe…

O nuntă cu toate florile albe cu siguranță nu este un lucru nou, dar magia pare să meargă mai departe și în anul ce vine. Tot mai des cuplurile optează pentru mixul de flori albe cu accente de verdeață.

Nu puteți obține mai multă eleganță și regalitate decât în această combinație!.

Antichitatea „adusă” în actualitate…

În 2023, ne asteptăm la o mulțime de accente antice în decor, cum ar fi lumânările sau argintul lustruit,țesăturile din catifea, dantelă și mătase. Cuvintele care ar trebui sa caracterizeze nuntile in  2023 sunt opulența si diversitatea de stiluri.

Decorul trebuie să ne poarte cu gândul la grădinile europene din Franța sau Italia pline de flori, culoare și parfum.

Suporți de piatră

În timp ce accentele metalice în aur sau argint sunt incă foarte populare, în 2023 puteți opta pentru elemente de piatră incorporate în conceptul nunții. Indiferent dacă optați pentru o atmosferă antică sau modernă, aceste tipuri de materiale se îmbină perfect cu restul decorului și permit aranjamentelor florale să fie în centrul atenției.

Elemente „mismatched”

Toate florile să fie diferite!

Corsajele sau buchetele domnișoarelor de onoare să nu mai fie derivate din buchetul miresei sau culoarea rochiilor acestora.

Cocardele de asemenea pot avea flori și dimensiuni diferite.

Anul 2023 propune ca aranjamentele de pe mesele invitaților să fie diferite atât în dimensiuni cât și în design și culoare.

Walrose

#yourfloraldesigners